Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
RRP 507 
375

Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny

Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 253x184 ručne tkaný afganský kilim z vlny

Zdobenie našich domovov je vždy vzrušujúca úloha, ale kúpa dokonalého etnického koberca Kilim do obývačky môže byť výzvou, pretože každý kus je krásny a jedinečný. Tento ručne tkaný Kilim koberec je mimoriadne pôsobivý a má bohaté farby, takže dokáže vytvoriť ohromujúci efekt v každej obývačke. Farby a vzory afganských Kilim kobercov dokonale splynú s náladou vašej obývačky. Vlnené Kilim koberce sa ľahko čistia a vysávajú, takže ich údržba je jednoduchá a bezproblémová. Afganský Kilim koberec je vyrobený zo 100 % vlny, čo zaručuje vynikajúcu odolnosť a dlhú životnosť. Vyrába sa v afganskej provincii Maymana a farbí sa prírodnými farbivami. Koberec Kilim Chobi je štyrikrát praný, aby sa zabezpečila jeho trvanlivosť a žiarivé farby. Vlnené Kilim koberce pôvodne vyrábali kočovné kmene a používali ich na udržanie tepla v stanoch. Vďaka nízkej hmotnosti a dobrým izolačným vlastnostiam Vintage Kilim koberca je ideálny nielen na podlahy, ale aj na zdobenie stien. Obsah vlny v afganskom Kilim koberci je približne 1,2 kilogramu na meter štvorcový, takže hmotnosť veľkého koberca Kilim po farbení je približne 7 až 9 kilogramov. Výsledok starostlivého ručného tkania robí z Vintage Kilim koberca jedinečný kúsok v každej obývacej izbe, ktorý vytvára osobitnú atmosféru. Obchod a sklad s Kilim kobercami CarpetDepo ponúka široký sortiment vysokokvalitných ručne tkaných kobercov Kilim. Ak sa zakúpený koberec Kilim Chobi nehodí do vašej obývačky, obchod s Kilim kobercami CarpetDepo ponúka bezplatné vrátenie tovaru zo Slovenska, takže si môžete bez rizika objednať požadovaný kus. Jedinečný ručne vyrábaný koberec Kilim, ktorý je k dispozícii v sklade CarpetDepo, môže byť skutočnou ozdobou obývacej izby a dodá vášmu priestoru jedinečný štýl a eleganciu.

Viac informácií o BEZRIZIKOVOM NÁKUPE nájdete tu!

  • Vyrobené: Ručne tkané
  • Názov: Chobi Kilim, Maimana Kelim
  • Miesto pôvodu: Provincia Maymanah, Afganistan
  • Materiál: 100% vlna
  • Hrúbka: cca. 4-5 mm
  • Hmotnosť: 1,4 kg/m2
Dĺžka (cm)
253
Šírka(cm)
184
Metre štvorcové (m²)
4,6552
Číslo článku
102373
Materiál
vlna
Hrúbka (mm)
4-5 mm
Výroba
Ručne tkaný
Miesto pôvodu
Afganistan
dodacia lehota
3 pracovné dni
Spôsoby platby
Platba pri dodaní, Barion, Bankový prevod, PayPal
Právo na odstúpenie
30 dní
Záruka
1 rok
Náklady na doručenie
Doprava zdarma nad 52 €. (7 €)
Skladom
26
RRP 507 
375
Od: 30.09.2024   Do:: 03.11.2024
Sl.: 26
Úspory 131 €
Zostávajúci čas akcie:
deň
hodina
minúta
s
Podrobnosti

Video o koberci kilim Chobi

 

Proces výroby afganských kobercov Kelim

Koberce chobi kelim v afganskej provincii Majmán vyrábajú najmä turkménske a uzbecké ženy vo svojich domácnostiach. Na utkanie koberca Kelim do obývacej izby sa používa väčší, ale jednoduchý krosienok, na ktorý je potrebných približne 7 - 9 kilogramov vlnenej priadze na výrobu 5 - 6 metrov štvorcových koberca Kelim Chobi. Afganské koberce Kelim vyrábajú najmä ženy, ktoré okrem práce v domácnosti dopĺňajú príjem svojej rodiny a zabezpečujú vzdelanie svojich detí. Techniku ručne tkaných kilim kobercov sa učia aj mladé dievčatá už v ranom veku, čo je súčasťou afganskej kultúrnej tradície a nepovažuje sa to za nútenú detskú prácu, pretože sa to robí dobrovoľne. Muži sa menej zapájajú do tkania kilimov, a preto je pravdepodobnejšie, že budú z tejto tradície vylúčení. Tkáči sú za svoju prácu odmeňovaní priebežne, obchodník im platí týždenne za každú dokončenú časť koberca Kilim, čím zabezpečuje ich finančnú situáciu. Keď do domov tkáčov prídu hostia, ženy musia variť, ale tkanie koberca Kelim sa nezastaví. Hostia ženského pohlavia pomáhajú pri tkaní a zároveň si vychutnávajú dobrý rozhovor alebo šálku čaju, čím posilňujú ducha komunity a kultúrnu identitu. Dokončenie veľkého koberca Kilim s rozmermi približne 200x300 cm môže trvať 4-6 mesiacov. Keď je koberec Kelim Chobi hotový, obchodník ho odnesie do práčovne, kde sa dôkladne vyperie a vysuší na slnku, alebo ak nie je priaznivé počasie, vysuší sa pomocou ventilátorov. Po ukončení týchto procesov sa koberce Kilim dovážajú do skladu spoločnosti CarpetDepo v Európe a odtiaľ k zákazníkom. Dúfame, že oceníte etnické koberce Kelim, ktoré sú nielen výsledkom dlhého pracovného procesu, ale odrážajú aj starobylú ľudovú tradíciu. Starodávne Kilimské koberce sú výnimočné nielen svojou fyzickou krásou, ale aj kultúrnou hodnotou. Počas desaťročí nášho obchodovania s kobercami sme navštívili mnohých tkáčov kobercov v ich domovoch, aby sme sa uistili, že výroba sa nevykonáva nútenou detskou prácou. V spoločnosti CarpetDepo je pre nás prvoradý etický postoj, že nespolupracujeme s rodinami, kde sú deti nútené pracovať namiesto štúdia, rešpektujeme ľudské práva a podporujeme udržateľnú výrobu. Tieto vlnené koberce Kilim sú mimoriadne vhodné do obývačky, pretože sú nielen praktické a odolné, ale ich estetická hodnota dodáva obývačke útulný a elegantný vzhľad. Vďaka svojim jedinečným vzorom a farbám sú ručne tkané kilim koberce jedinečnými kúskami, ktoré v každej domácnosti vytvoria výnimočnú atmosféru.

Výroba veľkého koberca Kilim

Poklad afganského umenia: koberec Kilim Chobi

Ručne tkaný Kilim koberec je uznávaný a obľúbený na celom svete. Jedinečnou vlastnosťou koberca Kilim Chobi je, že je hustejší a kompaktnejší ako iné koberce Kilim, a to vďaka špeciálnej technike tkania. Vďaka tejto technike sú afganské koberce Kilim tenšie a rýchlejšie vyrobené ako koberce tradične viazané. Vzor koberca Kilim Chobi je v antickom štýle, ale aj tí, ktorí uprednostňujú moderné vzory, si môžu nájsť taký, ktorý vyhovuje ich vkusu. Vintage koberce Kilim sú obzvlášť obľúbené, pretože dokonale ladia s väčšinou farebných schém obývacích izieb a ich cena je dostupná pre mnohých ľudí. Koberce Kelim Chobi sa dajú použiť na rôzne spôsoby zdobenia vášho domova. Môžu sa použiť ako závesné koberce na stenu alebo sa môžu položiť tradičným spôsobom na podlahu. Tieto etnické koberce Kilim sú ideálnou voľbou do obývacej izby, kde môžu pôsobiť ako ústredný bod miestnosti. Afganské koberce Kilim majú osobitnú umeleckú hodnotu, ktorá je pozoruhodná nielen pre ich estetickú hodnotu, ale aj pre ich historický a kultúrny význam. Ručne vyrábané kilimy sú nositeľmi dedičstva afganského remesla a tradícií, vďaka čomu je každý kilim jedinečný a neopakovateľný. Vlnené koberce Kilim sú vyrobené z prírodných materiálov, ktoré prispievajú k hrejivej a príjemnej atmosfére obývacej izby.

 

koberec Chobi Kilim

 

Ako čistiť koberec Kilim?

Starostlivosť o koberec Kilim Chobi si nevyžaduje žiadne špeciálne odborné znalosti, ale je dôležité dodržiavať niekoľko základných krokov na zachovanie jeho krásy a trvanlivosti.

  • Na odstránenie drobných škvŕn stačí mierne navlhčená handrička. Dávajte pozor, aby ste kelim nenamočili. Nečakajte, kým škvrna na vašom kilime zaschne, mali by ste konať okamžite.
  • Prípadne môžete použiť penu na čistenie kobercov vhodnú na čistenie vlny, ktorá je ľahko dostupná v obchodoch. Pred použitím vyskúšajte penu na čistenie kobercov na malej ploche, aby ste sa uistili, že nepoškodí farbu alebo materiál Kelim.
  • Ak sa však stretnete s odolnejšími škvrnami alebo by ste chceli po niekoľkých rokoch vykonať väčšie čistenie, odporúčame využiť služby profesionálneho čistenia kobercov.
  • Vysávanie a šetrné čistenie škvŕn zachová celistvosť a krásu vášho koberca Kilim na dlhú dobu. Pravidelné vysávanie by sa malo vykonávať na najnižšom nastavení vysávača, pretože koberec Kilim nezadržiava prach, a preto sa ľahko čistí.
  • Niekedy sa oplatí vyčistiť aj pod kobercom, aby sa kilim ochránil pred moľami.
  • Dávajte pozor, aby ste na koberec Kilim neumiestňovali ťažký nábytok, pretože by sa tým mohlo poškodiť tkanie koberca Kilim.

V prípade afganských Kilim kobercov a iných etnických Kilim kobercov by ste mali používať aj tieto metódy čistenia, aby bol Kilim koberec vo vašej obývačke vždy čistý a dobre ošetrený.

 

Je dôležité poznamenať, že existuje stará tradícia zavesiť koberce Kilim a na ich čistenie ich šľahať šľahačom na koberce, táto metóda môže poškodiť ručne tkaný koberec Kilim, ako aj akýkoľvek iný typ ručne vyrobeného koberca.

tyč na šľahanie kobercov

Dúfame, že s ručne tkaným Kilim kobercom, ktorý si u nás zakúpite, budete spokojní a že ho budete radi používať.


Údajov
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
EAN číslo
102373