Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Koberec Kilim Chobi 90x66 ručne tkaný afganský kilim
Koberec Kilim Chobi 90x66 ručne tkaný afganský kilim z vlny
RRP 74 
55

Koberec Kilim Chobi 90x66 ručne tkaný afganský kilim z vlny

Koberec Kilim Chobi 90x66 ručne tkaný afganský kilim
Koberec Kilim Chobi 90x66 ručne tkaný afganský kilim
Koberec Kilim Chobi 90x66 ručne tkaný afganský kilim
Koberec Kilim Chobi 90x66 ručne tkaný afganský kilim
Koberec Kilim Chobi 90x66 ručne tkaný afganský kilim

Kúpa dokonalého koberca Kilim môže byť niekedy náročná úloha, pretože každý kus má výnimočnú krásu. V obchode s kobercami kilim CarpetDepo nájdete jedinečne bohatý výber kobercov Chobi Kilim malých rozmerov, ktoré môžu byť skutočnou ozdobou každej domácnosti. Vďaka oslnivým farbám a vzorom urobí ručne tkaný koberec Kilim každú miestnosť úžasnou. Pestré farby a vzory kobercov Kelim, ktoré sa vyrábajú z afganskej vlny, sa dokonale hodia do každej miestnosti alebo aj na chodbu. Ručne tkané koberce sa ľahko vysávajú a udržiavajú v čistote, takže ich údržba bude hračka. Koberce Chobi Kilim sú vyrobené zo 100 % vlny, ktorá zaručuje výnimočnú odolnosť a dlhú životnosť. Tieto kilimy sa vyrábajú v afganskej provincii Maymanah, kde sa kilimy po výrobnom procese štyrikrát perú, aby sa zabezpečilo, že konečná farba zostane trvanlivá a živá. Kilim bol pôvodne hrejivý textil, ktorý používali kočovné kmene vo svojich stanoch. Nízka hmotnosť vlneného koberca Kilim umožňuje nielen zdobiť podlahy, ale po zavesení na stenu môže byť aj vynikajúcim dekoratívnym prvkom na ozdobu stien. Kvalita afganského Kilimu je bezkonkurenčná, takže si môžete byť istí, že sa z jeho krásy budete tešiť ešte dlho. Vďaka jemnému ručnému tkaniu bude každý koberec Kilim Chobi jedinečným kúskom vo vašej domácnosti, ktorý vytvorí výnimočnú atmosféru. Obchod s kobercami kilim CarpetDepo ponúka široký sortiment krásnych a kvalitných vlnených kobercov Kilim. Ak sa vami zakúpený koberec Chobi Kilim nebude dokonale hodiť do vašej domácnosti, CarpetDepo vám ponúka bezplatné vrátenie tovaru, takže si môžete vybrať a kúpiť vlnený koberec Kilim bez akéhokoľvek rizika.

Viac informácií o BEZRIZIKOVOM NÁKUPE nájdete tu!

  • Vyrobené: Ručne tkané
  • Názov: Chobi Kilim, Maimana Kelim
  • Miesto pôvodu: Provincia Maymanah, Afganistan
  • Materiál: 100% vlna
  • Hrúbka: cca. 4-5 mm
  • Hmotnosť: 1,4 kg/m2
Dĺžka (cm)
90
Šírka(cm)
66
Metre štvorcové (m²)
0,594
Číslo článku
102652
Materiál
vlna
Hrúbka (mm)
4-5 mm
Výroba
Ručne tkaný
Miesto pôvodu
Afganistan
dodacia lehota
3 pracovné dni
Spôsoby platby
Platba pri dodaní, Barion, Bankový prevod, PayPal
Právo na odstúpenie
30 dní
Záruka
1 rok
Náklady na doručenie
Doprava zdarma nad 52 €. (7 €)
Skladom
26
RRP 74 
55
Od: 02.09.2024   Do:: 29.09.2024
Sl.: 26
Úspory 19 €
Zostávajúci čas akcie:
deň
hodina
minúta
s
Podrobnosti

Video o koberci kilim Chobi

 

Ručne tkaný koberec Kilim je majstrovským dielom afganského umenia

Afganské ručne tkané koberce Kilim, majstrovské dielo afganského remesla, sú vysoko cenené a obľúbené po celom svete. Tieto špeciálne ručne tkané koberce sú zvyčajne hustejšie a kompaktnejšie ako iné typy kobercov Kilim vďaka špeciálnej technike tkania. Táto technika umožňuje, aby afganské ručne tkané koberce mali tenšiu štruktúru a boli hotové rýchlejšie ako uzlíkové koberce. Vzory kobercov Chobi Kilim kombinujú starožitné a moderné prvky, takže si každý môže nájsť kúsok, ktorý bude vyhovovať jeho štýlu. Tieto ručne tkané koberce sú obzvlášť obľúbené u interiérových dizajnérov, pretože harmonicky ladia s farbami väčšiny domácností a vďaka dostupnej cenovej kategórii sú široko dostupné. Koberce Kilim Chobi sa dajú použiť na rôzne spôsoby zdobenia domácnosti, či už ako závesný koberec na stenu alebo ako koberec do predsiene. Tieto etnické koberce majú významnú umeleckú a kultúrnu hodnotu. Afganské ručne tkané koberce sú nielen estetické, ale majú aj veľký historický a kultúrny význam. Ručne tkané koberce uchovávajú bohatú tradíciu a dedičstvo afganského remesla, pričom každý z nich je jedinečný a nemá obdobu. Vlnené koberce svojím prirodzeným použitím materiálov pomáhajú vytvárať domácu a príjemnú atmosféru.

Výroba koberce kilim 60x90

Výroba afganských Kilimov

Koberce Kilim Chobi v afganskej provincii Majmán vyrábajú najmä turkménske a uzbecké ženy vo svojich domácnostiach. Na utkanie malého koberca Kilim sa používajú malé, jednoduché tkáčske stavy, na ktoré je potrebných približne 1 - 2 kg vlnenej priadze. Afganské koberce Kilim vyrábajú najmä ženy, ktoré okrem práce v domácnosti dopĺňajú príjem svojej rodiny a zabezpečujú svoje deti. Do afganskej kultúrnej tradície sa už od útleho veku zapájajú aj mladé dievčatá a táto činnosť sa nepovažuje za nútenú detskú prácu. Muži sú pri tkaní kilimov menej aktívni, takže sa do tejto tradície skôr nezapájajú. Tkáči kobercov dostávajú za svoju prácu od obchodníka stabilnú odmenu za každú časť kilimu, ktorú dokončili. Tkanie kilimu by sa nikdy nemalo zastaviť, a to ani počas rodinných udalostí, pretože je to aj zdroj príjmov pre rodiny. V Afganistane je tkanie kilimu súčasťou ducha komunity a kultúrnej identity. Dokončenie malého koberca Kilim môže trvať 1 - 2 mesiace. Keď sú koberce Kilim Chobi hotové, obchodník ich odnesie do práčovne, kde sa dôkladne vyperú a vysušia na horúcom slnku, alebo ak počasie nie je priaznivé, na sušenie sa používajú ventilátory. Po ukončení týchto procesov sa etnické koberce Kilim vyvážajú do skladu spoločnosti CarpetDepo v Európe a odtiaľ k našim online zákazníkom. Dúfame, že oceníte etnické koberce, ktoré sú nielen výsledkom dlhého pracovného procesu, ale odrážajú aj starobylú ľudovú tradíciu. Koberce Chobi Kilim sú výnimočné nielen svojou krásou, ale aj kultúrnou hodnotou. Počas desaťročí nášho obchodovania s kobercami sme navštívili mnohých tkáčov kobercov v ich domovoch, aby sme sa uistili, že výroba sa nevykonáva nútenou detskou prácou. V spoločnosti CarpetDepo je pre nás prvoradý etický postoj, že nespolupracujeme s rodinami, kde sú deti nútené pracovať namiesto štúdia, rešpektujeme ľudské práva a podporujeme udržateľnú výrobu. Malý koberec Kilim je ideálny do každej miestnosti vo vašej domácnosti, pretože sú nielen praktické a odolné, ale aj pridávajú estetickú hodnotu k útulnému a štýlovému vzhľadu miestnosti. Vďaka svojim jedinečným vzorom a farbám sú ručne tkané koberce jedinečnými kúskami, ktoré vytvoria v každej domácnosti výnimočnú atmosféru.

 

Koberec Kelim do predsiene

 

Ako čistiť vlnený koberec kilim?

Na starostlivosť o ručne tkaný koberec nie sú potrebné žiadne špeciálne odborné znalosti, ale mali by sa dodržiavať základné kroky údržby, aby sa zachoval jeho estetický vzhľad a trvanlivosť.

Na odstránenie drobných škvŕn je najlepšie použiť mierne vlhkú handričku. Je dôležité, aby sa koberec Kilim nenamočil. Ak sa na koberec dostane nečistota, konajte okamžite, nečakajte, kým vyschne. Prípadne môžete použiť penu na čistenie kobercov špeciálne určenú na čistenie vlnených kobercov. Pred použitím vždy vyskúšajte na malej ploche, aby ste sa uistili, že čistiaci prostriedok nepoškodí materiál alebo farby vlny Kilim.

Ak dôjde k silnejšiemu znečisteniu alebo ak je časom potrebné rozsiahlejšie čistenie, odporúčame využiť služby profesionálneho čistenia kobercov. Vysávanie a starostlivé odstraňovanie škvŕn zabezpečí, že Kilim zostane dlho v dobrom stave. Pri pravidelnom čistení koberca Kilim používajte najnižšie nastavenie vysávača, pretože vlnený koberec Kilim nezadržiava prach a ľahko sa udržiava v čistote.

Občas je dobré malý koberec Kilim premiestniť, aby sa zabránilo poškodeniu spôsobenému moľami. Treba tiež dbať na to, aby ste na koberec Kilim neumiestňovali príliš ťažký nábytok, pretože by sa tým časom mohlo poškodiť tkanie koberca. Tieto techniky čistenia sa odporúčajú aj pre afganské koberce Kilim a iné vlnené koberce Kilim, aby ste udržali koberce vo svojej domácnosti čisté a dobre ošetrené.

Je dôležité poznamenať, že existuje starý zvyk zavesiť tkané koberce a na ich čistenie ich otĺkať šľahačom na koberce, ale tento proces môže byť škodlivý pre každý ručne tkaný koberec.

tyč na šľahanie kobercov

Dúfame, že budete s ručne tkaným kobercom Kilim spokojní a budete ho radi používať.


Údajov
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
EAN číslo
102652