Máte otázku?
Neváhajte nás kontaktovať.
Napíšte vo svojom jazyku. info@carpetdepo.com

Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim
Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim
RRP 278 
199

Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim

Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim
Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim
Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim
Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim
Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim
Afganský Kelimový koberec 188x134 ručne tkaný etnický kilim

Dizajn našich obytných priestorov je pre nás všetkých prioritou. Platí to najmä pre obývaciu izbu alebo spálňu, kde môže dobre zvolený etnický koberec Kilim umocniť harmonickú atmosféru. Nájsť dokonalý kúsok však nie je vždy jednoduchá úloha, pretože každý koberec Kilim Chobi má jedinečnú krásu. Ručne tkané koberce Kilim sú obzvlášť pozoruhodné, pretože ich bohatosť farieb a vzorov dokáže urobiť každú obývaciu izbu alebo spálňu ohromujúcou. Tieto afganské koberce Kilim dokonale ladia s rôznymi štýlovými prvkami vášho interiéru. Koberce Kilim Chobi sú vyrobené z vlny, ktorá je nielen odolná, ale sa aj ľahko čistí a udržiava. Tieto autentické koberce Kilim sa vyrábajú v provincii Maymanah, kde sa na farbenie okrem 100 % vlny používajú aj prírodné farbivá. Aby sa zabezpečila trvanlivosť farieb, koberce Kilim Chobi sa ošetrujú viacnásobným praním. Etnické koberce sú vďaka svojej nízkej hmotnosti a dobrým tepelnoizolačným vlastnostiam ideálne nielen na dekoráciu podlahy, ale aj na dekoráciu stien ako koberce na stenu alebo gobelíny. Hmotnosť stredne veľkého koberca Kilim do obývačky môže byť po konečnom farbení približne 3 až 5 kilogramov. Kvalita ručne tkaných kobercov je zabezpečená starostlivou technikou tkania, takže tieto tkané koberce si dlho zachovajú svoju krásu a dodajú vášmu domovu osobitnú atmosféru. Obchod a sklad s kobercami Kilim CarpetDepo ponúka široký sortiment týchto vysokokvalitných ručne tkaných kobercov Kilim. Ak vami zakúpený koberec Kilim Chobi nebude dokonale ladiť s vašou obývacou izbou, CarpetDepo ponúka bezplatné vrátenie tovaru, takže si môžete kúpiť ten najlepší koberec pre váš domov úplne bez rizika. Ručne tkaný koberec Kilim Chobi z obchodu s Kilim skutočne pozdvihne štýl vašej obývačky alebo spálne, dodá jej eleganciu a jedinečný charakter.

 

Viac informácií o BEZRIZIKOVOM NÁKUPE nájdete tu!

  • Vyrobené: Ručne tkané
  • Názov: Chobi Kilim, Maimana Kelim
  • Miesto pôvodu: Provincia Maymanah, Afganistan
  • Materiál: 100% vlna
  • Hrúbka: cca. 4-5 mm
  • Hmotnosť: 1,4 kg/m2
Dĺžka (cm)
188
Šírka(cm)
134
Metre štvorcové (m²)
2,5192
Číslo článku
81685
Materiál
vlna
Hrúbka (mm)
4-5 mm
Výroba
Ručne tkaný
Miesto pôvodu
Afganistan
dodacia lehota
3 pracovné dni
Spôsoby platby
Platba pri dodaní, Barion, Bankový prevod, PayPal
Právo na odstúpenie
30 dní
Záruka
1 rok
Náklady na doručenie
Doprava zdarma nad 52 €. (7 €)
Skladom
29
RRP 278 
199
Od: 30.09.2024   Do:: 03.11.2024
Sl.: 29
Úspory 80 €
Zostávajúci čas akcie:
deň
hodina
minúta
s
Podrobnosti

Video o koberci Kilim Chobi

 

Výroba afganských kobercov Kilim

Výroba afganských kobercov Kilim je pozoruhodný proces, ktorý prebieha v afganskej provincii Maymanah, kde miestne turkménske a uzbecké ženy vyrábajú tieto umelecké diela vo svojich domovoch. Krosná, na ktorých sa koberce tkajú, sú veľké a jednoduché, na výrobu 3 - 4 metrov štvorcových Kilimu je potrebných 4 - 5 kilogramov vlnenej priadze. Afganské ženy, ktoré tkajú koberce, aby doplnili príjem svojej rodiny, sa zároveň starajú o domáce práce a zabezpečujú vzdelanie svojich detí. Od útleho veku sa učia umeniu ručného tkania, ktoré je dôležitou súčasťou afganskej kultúry a ktoré vykonávajú z vlastnej vôle, a preto sa nepovažuje za nútenú detskú prácu.

Muži sa do tejto činnosti zapájajú len zriedka, takže neprispievajú k udržiavaniu tejto tradície. Tkáči kobercov dostávajú za svoju prácu na hotovej časti koberca od obchodníka pravidelnú odmenu, ktorá stabilizuje ich finančnú situáciu. Ani keď prídu hostia, neprestávajú tkať úplne, pretože ženské členky hosťujúcej komunity sa často zapájajú do tkania, čím posilňujú súdržnosť komunity a kultúrnu identitu.

Dokončenie stredne veľkého koberca Kilim Chobi, približne 150x200 cm, môže trvať 2-4 mesiace. Po skončení tkania obchodník odnesie Kilim na vyčistenie a dôkladné vypranie. Potom sa suší na horúcom slnku alebo v prípade zlého počasia pomocou ventilátorov. Tieto koberce Kilim sa potom odosielajú do skladu spoločnosti CarpetDepo v Európe, odkiaľ sa dodávajú zákazníkom na Slovensku v priebehu 2 - 3 pracovných dní. Dúfame, že oceníte tieto etnické koberce, ktoré sú nielen výsledkom dlhého a starostlivého procesu, ale stelesňujú aj starobylú kultúrnu tradíciu.

Autentické koberce Kilim sú výnimočné nielen svojou fyzickou krásou, ale aj kultúrnou hodnotou. Počas našich desaťročí skúseností sme osobne navštívili domy mnohých tkáčov kobercov, aby sme sa uistili, že tkanie nie je spojené s nútenou detskou prácou. V spoločnosti CarpetDepo je pre nás mimoriadne dôležité, aby sa výroba uskutočňovala udržateľným spôsobom, ktorý rešpektuje ľudské práva a nepodporuje rodiny zapojené do výrobného procesu, v ktorých sú deti nútené pracovať namiesto toho, aby sa učili. Tieto stredne veľké vlnené Kilimské koberce sú ideálnou voľbou do obývačky alebo spálne, pretože sú nielen praktické a odolné, ale zároveň dodávajú miestnosti estetickú hodnotu a vytvárajú útulnú a elegantnú atmosféru. Ručne tkané koberce so svojimi jedinečnými vzormi a farbami dokážu vytvoriť výnimočnú atmosféru v každej domácnosti.

Výroba koberce kilim

Ako sa starať o koberec Kilim?

Hoci starostlivosť o koberec Kilim Chobi si nevyžaduje žiadne špeciálne znalosti, je nevyhnutné dodržiavať určité kroky, aby sa zachovala jeho estetická hodnota a trvanlivosť v priebehu času.

Ak sa Kilim zašpiní, nemal by sa nechať uschnúť; odporúča sa okamžite zasiahnuť. V prípade menej závažných škvŕn môže byť účinná mierne navlhčená utierka. Dbajte na to, aby ste koberec príliš nenamočili.
Alternatívou je pena na čistenie kobercov, ktorá je výbornou voľbou na čistenie vlnených kobercov a je ľahko dostupná v obchodoch. Pred použitím peny ju vyskúšajte na malej ploche koberca, aby ste sa uistili, že nepoškodí materiál alebo farbu Kilim.
V prípade vážnejších škvŕn alebo ak chcete dôkladnejšie čistenie po niekoľkých rokoch, odporúčame využiť služby odborníka na čistenie kobercov, ktorý zabezpečí profesionálne čistenie.
Pravidelné vysávanie a čistenie škvŕn pomôže zachovať stav a vzhľad vášho koberca Kilim na dlhý čas. Pri vysávaní používajte najnižšie nastavenie stroja, pretože koberce Kilim neabsorbujú prach, takže čistenie je rýchle a jednoduché.
Občas sa odporúča vyčistiť aj plochu pod kobercom Kilim, aby sa zabránilo poškodeniu moľami.
Dbajte na to, aby ste na koberec Kilim neumiestňovali ťažký nábytok, pretože by sa tým mohla časom poškodiť väzba Kilim.
Tieto techniky čistenia sa odporúčajú používať aj pri afganských kobercoch Kilim a iných etnických kobercoch Kilim, aby bol koberec v obývacej izbe alebo spálni dobre udržiavaný a čistý.

 

Je dôležité poznamenať, že starým zvykom bolo koberce Kilim zavesiť a čistiť ich šľahaním tyčou na šľahače kobercov, ale táto metóda môže byť škodlivá pre ručne tkané koberce Kilim, ako aj pre akékoľvek iné ručne vyrobené koberce.

tyč na šľahanie kobercov kilim

 

Tradičné afganské koberce Kilim

Tradičné koberce Kilim sú obľúbené po celom svete pre svoju výnimočnú kvalitu. Charakteristickou črtou kobercov Kilim Chobi je, že sú hustejšie a kompaktnejšie ako iné etnické koberce Kilim, čo sa pripisuje ich jedinečnej metóde tkania. Tento postup tkania umožňuje, aby afganské Kilimské koberce boli tenšie a rýchlejšie utkané ako uzlové koberce. Vzory autentických kobercov Kilim sú v starobylom štýle, ale obsahujú aj moderné vzory, ktoré spĺňajú súčasné potreby. Koberce Kilim Chobi sú obzvlášť obľúbené, pretože ich farebnosť harmonicky ladí s väčšinou domácich interiérov a vyniká ich prijateľná cena. Koberce Kilim Chobi sú v domácnosti všestranné: možno ich zavesiť na stenu ako nástenný koberec alebo umiestniť konvenčne na podlahu. Tieto kusové Kilim koberce môžu byť výbornou voľbou do obývačky, kde môžu dotvárať atmosféru miesta. Etnické koberce majú osobitnú umeleckú hodnotu, ktorá vyniká nielen ich estetickým vzhľadom, ale aj ich historickým a kultúrnym významom. Ručne tkané koberce Kilim sú poctou afganským tradíciám a remeselnej zručnosti, vďaka čomu je každý kus jedinečný a osobitý. Koberce Kilim vyrobené z prírodnej vlny dodajú každej obývačke alebo spálni útulnú a príjemnú atmosféru.

koberec Kilim 140x200

Sme presvedčení, že s ručne tkaným kobercom Kilim, ktorý ste si u nás zakúpili, budete veľmi spokojní. Dúfame, že tento vysokokvalitný ručne tkaný koberec budete s radosťou používať a dlho sa z neho tešiť.


Údajov
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
EAN číslo
81685